Du er vinden

Jeg er nesten like håpløs som Elizabeth Taylor og alle hennes menn, men bare nesten. Har ingen planer om å ta henne igjen, heller.

Eller, man skal jo aldri si aldri…

Neida! Slutt, Nina! Sånt er det ikke lov å si på bryllupsdagen!

 

Vi har bryllupsdag i dag, Bård og jeg. For fire år siden lovet vi hverandre evig kjærlighet og troskap til hverandre.

Vi er begge for veteraner å regne når det gjelder de løftene. Dette var tredje gangen med bryllup for oss begge to.

 

Jeg vet, – det kan høres ut som vi er noen uskikkelige vinglepettere, men de som kjenner Bård vet at det antakelig ikke finnes en mer stødig person i hele verden.

De som kjenner meg vil antagelig si at jeg er den rake motsetningen av Bård.

Og det er jeg nok også på mange måter.

 

Men når det gjelder kjærligheten så deler vi den samme drømmen om å ha den ENE i livet som aldri viker fra din side, som elsker deg mest på de vanskeligste dagene, som er din trofaste bestevenn, som gjør gledene større og sorgene mildere. En drøm vi deler med de aller fleste her på jorden, vil jeg tro.

 

Da vi møttes for første gang for 8 år siden, hadde vi vært single i et halvt år begge to. Vi fikk kontakt på nettet, kjemien i cyberspace klikket umiddelbart, og vi møttes på ordentlig etter bare tre dager med chatting.

Det klaffet in real life også, og jeg minnes en spennende sommer og høst i 2012 da vi brukte enhver anledning til å bli bedre kjent. Vi trente sammen, gikk i fjellet og i skogen, dro til Island, kjørte motorsykkel, spilte golf, drakk vin og lagde mye god mat. Vi danset, drømte og delte våre innerste tanker i timesvis.

 

Livet med Bård har vært som en våt og rosa drøm. Selv når vi har stått i de tøffeste stormene har vi evnet å finne de små lommene med tid for oss to, tid for å puste, tid for å huske at vi må ta vare på hverandre om det fortsatt skal være et ‘oss’ også i fremtiden.

 

For jammen har han blitt tildelt den vanskeligste epoken å være ektemann på i mitt liv. Han fikk liksom ikke bare meg, men også hele bølegjengen min som trengte vår hjelp og bistand mer og mer etter som tida gikk.

Stikkord er Alzheimer, pille- og alkoholmisbruk, kreft, Downs syndrom med påfølgende demens og epilepsi, ryggoperasjon, kroniske smerter, død og begravelser.

Sikkert ikke mer enn hva mange andre familier går gjennom i et langt liv, men alt dette kom jo litt vel komprimert, om jeg kan si det sånn. Alt på én gang, som en tsunami som aldri tar slutt.

Men hurra! I tillegg til all fordervelsen, er det naturligvis mye glede også. Han har sine to barn og jeg mine tre, de er nå voksne og de er alle sammen utmerkede eksemplarer av arten unge voksne.

Med voksne barn følger det også flotte  svigerbarn og barnebarn som vi har stor glede av.

 

Uten Bård ved min side disse siste årene vet jeg neimen ikke hvordan det hadde gått. Det hadde jo gått på et vis, men jeg er uendelig takknemlig og veldig klar over hvor heldig jeg er som traff denne kjekke og staute karen på Møteplassen.no.

Jeg vet utmerket godt at det florerer av  klisjéer og kliss-klass i dette innlegget, men jeg beklager det ikke.

For om noe skal være klisjéfylt, så er det da jaggu den store kjærligheten!

 

Jeg har noen favorittdikt i livet mitt.

Det ene er egentlig et vers fra et litt lengre dikt av Åse-Marie Nesse, men jeg synes det er så vidunderlig vakkert og det passer i så mange ulike settinger. Vi har dette verset på gravstedet der søsteren og broren min ble bisatt i fjor.

 

Legg di hand i mi hand
så er vi sterke saman
så er vi svake saman
så er vi saman

Jeg ser for meg at Sidsel og Lars Ove passer på hverandre der de er nå, og jeg finner trøst i den tanken.

Samtidig er det en illustrasjon på hvordan jeg ser for meg ekteskapet og kjærligheten Bård og jeg deler. Det er rett og slett vakkert i all sin enkelhet.

 

Et annet dikt jeg elsker er av Olav H. Hauge. For en dikter han var!

 

Du var vinden

 

Eg er ein båt

utan vind.

Du var vinden.

Var det den leidi eg skulle?

Kven spør etter leidi

når ein har slik vind!

 

 

Måtte vinden aldri snu. Jeg vil følge deg hele veien, kjæresten min. Helt til vinden stopper.

 

// Nina

 

Les gjerne her om våre bryllupsfeiringer: Tips til tidenes venneferie/bryllupsfest!

 

 

 

4 kommentarer
  1. Nyyyyyyyyyyyyyyyyyyydelig fra A til Å <3 !!!! Kjærligheten overvinner ALT <3 OG størst av alt er kjærleiken <3

   Nydelige og herlige bilder av dere – herlig å lese hvordan dere traff hverandre og tiden etter. Du er heldig – han er heldig!
   Dere er hedlige <3

   klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg