Tips til tidenes venneferie/bryllupsfest!

Drømmer du om en litt annerledes ferie med venner eller feiring av giftemålet ditt?

Det finnes et hav av grunner og anledninger til å gjøre det vi gjorde i 2016.

Egentlig trenger man ikke en grunn engang! Det du trenger er en vennegjeng som ønsker det samme og naturligvis en som tar på seg oppgaven til å arrangere.

 

I 2015 var vi på seiltur i Kroatia med et annet vennepar for første gang. Bård har seilt jorda rundt i to år, og venneparet vi dro med var ikke fremmede med seiling, de heller. Jeg var novise, men det var helt greit. Jeg  sørget for at ankerdrammen var klar da vi ankret opp og øvde på diverse knuter før vi dro så jeg kunne bidra litt som sjøkvinne. Ankerdrammene gikk fint, fortøyningene ble utført med vekslende hell.

Til tross for litt manglende sjøkunnskaper, fant Bård ut at jeg likevel dugde som kjerringemne, og fridde i solnedgangen på en øy i Adriaterhavet❤

Dagen etter la vi til kai i Maslinica på øya Šolta, en sjarmerende og vakker liten landsby.

Der lå det et gammelt slott/festning som på 1700-tallet ble bygget av italienerne som en forsvarsmur mot pirater som prøvde å komme seg sjøveien inn til Venezia.

I dag fungerer bygget som et luksuriøst hotell med bare 7 værelser. Det er omringet av en vakker hage og i midten ligger et lekkert bassengområde. Hotell Martinis Marchi ligger helt nede ved båthavnen med utsikt ut over sjøen.

Martinis Marchi Heritage Hotel på Šolta.

Da vi lå i denne havnen, rett utenfor hotellet, begynte vi å fantasere om at det hadde vært kult å feire bryllupet vårt akkurat der. Vi fikk en omvisning av hotelldirektøren, og ble ikke mindre begeistret etterpå.

 

Vel hjemme fra tidenes seilferie fortsatte vi å snakke om å gifte oss der nede, i en hage på et slott på en øy i Adriaterhavet.

Vi begynte å sjekke ut mulighetene, og til slutt kom vi frem til at det enkleste ville være om vi giftet oss her hjemme og heller hadde bryllupsfesten der nede.

Men hvordan få med oss vennene på dette? Å be alle komme ned og feire med oss en kveld uten at hotellet kunne tilby overnatting til alle var en dårlig idé. Vi skjønte at vi måtte finne på noe lurt.

 

Løsningen ble å leie en stor båt med plass til alle! Mye surfing på nett, ulike tilbydere i cruise-verdenen. Til slutt havnet vi på Katarina-Line som hadde den rette båten for vårt behov, og som hadde fantastisk service og kjappe tilbakemeldinger når vi lurte på noe.

MV Eos

Vi leide båten for en hel uke, og da kostnaden for hele leien ble fordelt på alle, ble prisen kr. 8500,- pr.person. Billige flybilletter til Split kom i tillegg. Totalt kom reisen på ca.kr.10500,- (litt uavhengig av når vennene våre bestilte flybillettene sine).

Båten hadde 21 dobbeltlugarer, alle med eget bad og aircondition. Inkludert i prisen var frokost og tre-retters varm lunsj hver dag, i tillegg til én Captains dinner.

På vår regning kom i tillegg leien av hele hotellet og selve bryllupsfesten med mat og drikke. Bård og jeg reserverte tårnsuiten på 120 kvm. Helt fantastisk!

De som ønsket litt ekstra luksuriøs komfort, leide de resterende 6 suitene. Resten av gjengen gikk til båten som lå hundre meter unna da festen var over uti de små nattetimer.

FOR en fest det ble!

Bård og jeg hadde komponert vår egen bryllupsseremoni som ble holdt i hagen. Eller, det var mer et show,kanskje. Vi brukte musikk som en del av historien og avga løftene på nytt til hverandre. Det ble ganske så bra, om jeg får si det selv 😉

Løst og ledig antrekk på meg. Var ikke frisk den gangen heller. Hadde gallesteinsbetennelse og IBS i tillegg til ryggproblemene, og ønsket ikke noe som strammet. Ville også at festen skulle være litt “nedpå og uformell.
For ordens skyld, slør og hatt var for gøy.
Yes! We did it!
Solnedgangen var på sitt vakreste denne dagen.

Bryllupsmiddagen hadde vi i slottets vinkjeller, en fantastisk ramme rundt feiringen av kjærligheten!

Vi plukket steiner i fjæra som vi brukte til bordkort. Gjestene kunne velge mellom kjøtt eller fisk til hovedrett, derfor en fisk på noen av steinene, så servitørene visste hvem som skulle ha hva.

Etter middag var det poolparty og nattmat. En uforglemmelig dag og natt!

Feiringen hadde vi på dag tre. Dagene før og dagene etter reiste vi rundt til ulike øyer i Adriaterhavet. Fest hver eneste kveld, sang og musikk, vakker natur og nydelig vann!

Vi la opp reiseruten selv og fikk skryt av mannskapet for valgene vi hadde tatt. Besetningen om bord var flotte kroater som ikke visste hva godt de kunne gjøre for oss. Vi bestemte selv når båten skulle ankre opp når vi hadde lyst til å hoppe i havet, de tøffeste fra relingen 7-8 meter oppe, vi andre fra badeplattformen akter i båten.

Saltvannsinnsjø på øya Mljet der vi leide syklet.
Soldekket.

 

Kroatia er et usannsynlig vakkert land å besøke. Veldig god mat overalt, en vakker og ren skjærgård, nydelige mennesker og det beste av alt; et totalt fravær av blinkende neonskilt og klokkeselgere.

 

Våre venner snakker fortsatt om denne ferien, – det var rett og slett en helt perfekt ferie!

Spørsmål? Fyr løs! Anbefales!

P.S. Mange av bildene er lånt av venner.

 

// Nina 

Jeg blir hoppende glad om du vil følge meg:

Facebook: https://www.facebook.com/ninautenfilter/

(Husk å skru på varsler om du vil få et hint om nye innlegg fra meg).

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg