Pandemi – Avlys eksamen!

LØRDAG:

På nytt har hverdagen blitt ekstra rar igjen.

Den var rar fra før, men med dette muterte viruset ute av kontroll, så må jeg si jeg kjenner litt igjen på følelsen fra dagene rundt 12.mars i fjor.

Jeg går og venter på at Asker og Bærum også skal bli stengt ned. Håper ikke på det, men om viruset er i fritt omløp, så er det nok det klokeste å gjøre akkurat nå.

Å få britiske sykehustilstander her oppe på berget er en skremmende tanke, synes jeg.

 

Men! Vi kan jo ikke la denne pandemien trykke oss helt ned! Det er jo fortsatt masse å glede seg over i hverdagen, tross alt.

Som himmelen i skrivende stund:

I dag varmet sola litt, – det var så digg å se blå himmel etter de siste dagers gråvær. Digg å lufte skrotten og digg å treffe på litt kjentfolk ute. Alle popper ut av husene sine på dager som denne. Til å bli glad av, rett og slett.

Mye overvann ved land gjorde at det var litt vanskelig å komme seg tørrskodd ut på isen, men med litt flere kuldegrader i vente de neste dagene, er det håp om skikkelig fine forhold utpå der.

*********************************************

SØNDAG: 

Jeg kom aldri lenger i skrivingen i går.

I dag tror jeg ikke vi blir stengt ned på samme måte som de andre kommunene rundt Nordre Follo, men vi får nivå 4, og det betyr nok igjen rødt nivå på videregående skole, blant annet.

 

Datteren min fikk før helgen beskjed om gult nivå, dvs tilnærmet vanlig skoledag, og hun gledet seg. Det er lenge siden skoleelevene har hatt en følelse av normalitet på skolen nå.

Men: I disse dager skal vi ikke glede oss for tidlig, har vi lært. Antakelig blir det likevel fortsatt rødt nivå på skolene i Asker og Bærum.

Ser frem til grønt nivå, kjenner jeg. Vi kan ikke kjøre på stadig skiftende rødt og gult.

 

Uforutsigbarheten er stor for skoleelevene nå. I snart et år har det vært veldig variert undervisning. En del digitalt, mye hjemme på egenhånd, noen timer på skolen i ny og ne.

 

Noen elever takler disse stadige endringene veldig greit, men for veldig mange er dette en veldig lite tilfredsstillende skolehverdag.

Datteren min synes det har vært greit med hjemmeskole, samtidig som det også har vært mye savn etter klassekompisene og faktisk lærerne.

 

Ulikheten og måten elevene klarer å takle selvstudier på samt varierende grad av kvalitet på den digitale undervisningen gjennom snart et helt år, og den fortsatt store usikkerheten om fremtidens undervisning, gjør at jeg mener at vårens eksamener bør avlyses nå.

 

La lærerenes mange vurderinger av elevene gjennom skoleåret være det elevenes prestasjoner bli målt på.

Én enkelt eksamen etter et svært lite tilfredsstillende og uforutsigbart undervisningsopplegg som elevene takler svært ulikt, kan ikke være utslagsgivende for fremtiden.

For ikke å snakke om de store forskjellene det har vært på undervisningen nasjonalt. Fylker og kommuner med lite smittetrykk har hatt nesten normale skoledager, mens i pressområder har det vært stadige endringer og behov for å “snu på en femøring”.

Foto: NTB Scanpix

 

På tide at det blir tatt en beslutning så skoleelevene i det minste har noe fast å forholde seg til i denne forvirrende, vinglete og surrealistiske tiden vi er i.

 

Å jobbe mot en eksamen som kanskje aldri blir noe av, er sannsynligvis veldig demotiverende fremfor å jobbe beinhardt underveis mot vurderinger gitt av lærerne korona-style. Det er nå en gang slik hverdagen er akkurat nå. Koronainfisert.

Avlys eksamen!

 

// Nina

 

Følg meg gjerne:

Facebook eller på Instagram

 

2 kommentarer
  1. God morgen og det var jammen en vakker himmel <3

   Ja nå er det veldig merkelig hele greia… og jeg synes synd på elevene som sitter hjemme og tar alle eksamener på nettet og ikke får være elev og samles sammen med sine medstudenter.

   Lag deg en fin dag i dag <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg