Innhul og skranten

Nydelig dag!

Verdens fineste perlemorsskyer over Asker i dag (og sikkert over store deler av landsdelen ellers), det florerer bilder på nettet.

Hva gjorde jeg da det var som vakrest på himmelen? Jo, – jeg var veldig opptatt med å lage middag. Med lengselsfullt blikk stirret jeg på laksen som godgjorde seg i ovnen sammen med deilige grønnsaker, i stedet for å løfte blikket og få med meg det som foregikk rett over hodet på meg.

Jeg elsker jo å ta bilder,- så å gå glipp av værfenomener som perlemorsskyer ergrer meg ganske mye, må jeg innrømme. Jaja, det er ikke verdens undergang, og middagen var etterlengtet.

Det har gått over all forventning denne første dagen i resten av mitt liv. Mat har ikke vært i fokus. Jeg har ikke vært spesielt sulten, det har vært godt å kjenne litt på rumling i magen igjen, for det har det vært meget lite av den siste tida. Å kjenne på sult er godt. Ihvertfall når jeg vet at det er mat i vente…

Også følelsen, da dere! Bare å vite at jeg er underveis! Det ligger en deilig form for tilfredsstillelse i det.

Jeg føler nesten at det har blitt mindre av meg allerede i dag, litt sånn innhul:

Fra å føle seg sånn i går:

Til sånn i dag:

Det er jo bare til å bli glad av!

 

Hopp og sprett i sofaen! (Spratt vel egentlig ikke så mye, egentlig… Fortsatt ei lita blykule, hu Nina, gitt)

V-tegnet er for Victory, så klart. Jeg føler jeg har seiret allerede, bare ved å bestemme meg for å ta grep.

Og måtte jeg forbli like entusiastisk for resten av mitt liv!

Heldigvis har jeg Spis deg fri og min nye livsstil å tenke på om dagen, for jeg må innrømme at jeg kjenner mye på at det nærmer seg datoene for da søsknene mine Lars Ove og Sidsel døde for ett år siden… Det er litt traume i disse tankene, tårer presser på, og jeg gleder meg til et helt år har passert og vel så det. Har ikke snakket så mye med pappa om det, men jeg merker at han også tenker litt om dagen. I tillegg blir det tur til Stavanger og begravelse for min kjære onkel på fredag. Det blir også en tøff dag, samtidig som det blir godt å se familien igjen.

 

Så! Nok triste tanker – nå blir det en episode med Papirhuset på Netflix, med en kopp te i fanget!

God kveld, godt folk!

// Nina

 

2 kommentarer
    1. Hi There Nina and congratulations on making a change in lifestyle. Investment in our health is the most important investment we can do. We’ve done the same about 6 months ago and I thought it would be good to share our story to show everyone that it is possible.

      For us (my partner and I), the first step was to be mentally ready for a change. This means to find peace of mind within ourselves and we all do this in different ways. For me, it is to find a quiet place, just sit down and empty your head once or twice a day. A simple form of meditation. This peace of mind exercise has given me the power to not worry so much about what the scale says, but instead focus on feeling great. This is important – feeling great is directly connected with what you put into your body, mental state and how you use your body regularly. Its this combination that counts.

      This brings me to our second step – what we eat. We have tried many diets and quite frankly – none of them works in a sustainable way. We knew we had to find a way to eat that kept of the kilos over longer term i.e. rest of our lives. Our breakthrough came when we watched the Netflix documentary “The Game Changer”. Hopefully you have it in Norway too. The documentary is about how an animal based diet compares with a plant based diet and it’s about whether you get enough proteins into you if you do follow a plant based diet. It’s about why do we eat food that in its production line need to eat 7 kg’s of input to produce 1 kg of meat for human consumption. It just does not make sense from an efficiency point of view either i.e. how we use our resources to produce food. It is only in the last few years of human history that people has become fat. Before meat on a grand scale and processed food, people did not become fat. They were lean. For us, the Netflix documentary was an eye opener and it all made sense to us. We truly believe that the commercialisation of what we eat is the cause of the health issues we see amongst humans at our planet and also a main cause of the terrible environmental issues we today observe but that is a whole other debate. For us, we started to eat a lot more plant based food. We are not vegetarians and don’t want to be, but instead we call ourselves flexitarians. I love eating meat, but have put in place restrictions. I estimate that 90% of what we eat now is plant based food. After 6 months, this diet has become natural to us. Guess what – I have never felt better. The kilos are not adding on, they are coming off – very slowly but they are coming off. The gut is working very well; heartburn, repeats, feeling sickly full and constipation does not occur anymore. I am at your age and the last time I felt this good was when was an active footballer and a cross country ski athlete. Some great recipes at the Game Changer website too.

      The third step is moving around. None of the above is going to work if you don’t move your body around. It doesn’t have to be much and you don’t have to pay an expensive gym or personal trainer. The important part is to do something regularly e.g walking, swimming etc. For us, we have invested in some home gym equipment which we use nearly everyday. We like using a water rower and a bike. We got some dumbbells and a swiss ball. We got some restriction bands and a cowbell. We got a shaker which is great after a workout. Even if you do 5 push-ups daily tis is better than none. Do the plank. Just remember to never have more than one rest day. Having rest days is important because this is when the body gets stronger, both mentally and physically. For Christmas we bought ourselves a bench-press and Squat set. I tell you what – I lift more now than I have ever done – even when I was lifting weights as an 18 year old. There are so much help on Youtube – we are lucky with so easy access to information and how to do things right – it’s all there in front of you. You just need to make the decision to do it.

      So there you have it. The above is what worked for us. A key success factor for us is that we are doing it together. This means that we both got the same attitude, eat the same food and we get out there and we move around together.

      All the best, I hope the above is helpful.

      1. Hei Knut,

        Tuuusen takk for en lang og god kommentar!
        Fantastisk og motiverende å høre hvordan du og kjæresten din har klart å legge om livsstilen. Gratulerer med det!

        Jeg er helt enig med deg i alt du skriver. Har ikke sett The Game Changer, men har hørt om den, naturligvis. Den skal vi jammen se.

        Spesielt det siste året har jeg blitt mer opptatt av å spise mindre kjøtt, og synes veganske retter er spennende å utforske. Flexitarianer er et nydelig ord, – det passer her i heimen også.

        Kostholdet mitt nå består av veldig mye grønnsaker og jeg kjenner det gjør meg godt. Føler jeg har funnet en riktig vei å gå for min helse, endelig!

        Mosjon i en eller flere former er så klart også viktig, jeg håper jeg klarer mer av det etter hvert.
        Å være to om det er også fint, – mannen min er supportiv og spiser nesten det samme som meg (han tviholder på brødskiva, og det skal han få lov til), så å leve med dette kostholdet er ikke noe problem her i huset.

        Ønsker deg og kjæresten fortsatt lykke til med fortsettelsen, Knut! Og igjen, tusen takk for motivasjonen, det var veldig hyggelig med en reaksjon helt fra New Zealand!
        Klem fra Nina

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg